fredag 10 augusti 2012

Äntligen är semestern över, Torsdagsseglingarna har börjat!

Igår var det fina förhållanden, NV 6-9 m/s och solsken. Linjen låg kanon och vi kom iväg bra nere i lä. Inledningsvis hade vi svårt att hitta höjden men efter lite trim kom även höjden. Yxi som var med för första gången i går tuffade på bra i lovart  medans vi drog ifrån Breaking Wind.

Vi missade lite vid kryssmärket och rundade 2 båtlängder efter Yxi.  Brant slör in mot Malmö där vi hissade den lilla spinnackern. Här låg vi jämt med Yxi medans BW kom ångande bakifrån. Yxi plockade spinnaren tidigt och vi passerade precis innan rundningen.

Nästa halvvindsbog drog vi ifrån Yxi men Breaking Wind nosade oss i häcken och dom rundade 1 båtlängd efter oss.

På sista kryssen hittade vi båtfart/höjd bättre och höll avståndet till Yxi samt tog lite till på BW. Vi beslöt att byta till den större spinnaren inför sista länsen, men i virrvarret kopplades den fel så när den kom upp var den betydligt bredare än hög, en så kallad ”Peter/Markushissad spinnare”. Dock gjordes en snabb nedtagning och sen satt den som den skulle. Sedan en snabb gipp för att kunna sträcka imål och få skottet.

Bra segling som helhet även om det kändes lite ringrostigt efter semesteruppehållet. Troligtvis en 3-plats efter Myggan och H-båten, vilket vi är nöjda med.

Nu laddar vi för Ven Runt på lördag!!!

http://www.youtube.com/watch?v=8fLH1P7uI1g&feature=plcp


//Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar