måndag 18 juni 2012

Amager Cup 2012
Lars och jag seglade över båten fredag eftermiddag i fina förhållanden. På kvällen blev det grillning med Yro och Krackemut, super gott och trevligt.

Lördagen började med regn men det klarnade upp lagom till starten. Lätta vindar från syd rådde och en ganska kraftig nordgående ström. Beslöt att starta i lä,då det kändes som mindre motström på vänstersidan. Kom iväg perfekt med fri vind, Yro och Krackemut hade vi i lovart om oss. Lunkade på bra och tog höjd på Yro. Vi slog sedan in mot mitten ca 200 m innan layline. Passerade framför både Yro och Krackemut, vilket kändes bra. Plötsligt blev vi osäkra på vilken sida märket skulle rundas, upp med seglingsföreskrifterna och kolla, men blev inte mycket klokare.....gjorde 2 extra slag och tillslut beslöt vi att ta märket om babord vilket kändes naturligt då vi skulle vidare norrut.

Efter rundningen blev det en slör upp förbi Middelgrund. Inledningsvis hade vi dålig fart men hittade till slut trimmet och rundade strax efter Krackemut och Yro. Sedan blev det “kaseben” in mot Köpenhamn, “kaseben” ut till Saltholm N och det sista “kasebenet” in söder om vindmöllerna. Här kändes det bra då vi klockade framförvarande båtar, vi låg bra till. Avslutningsvis var det en fin läns och en sista kort sträckbog imål.

Seglingen hade genomförts i kanonväder och fina vindar, hade dock velat ha mer kryss/läns istället för “kasebenen” som inte blir utslagsgivande.

Väl i hamn konstaterades att det fanns protester mot någon båt i löb 2 som skulle rundat 1:a märket felaktigt.
Efter 4 timmars väntan ( och några öl ) kom besked från protestkommittén: Hela seglingen annullerades av protestkommittén.
Anledningen var att seglingsföreskrifterna var otydliga map vilket håll 1:a märket skulle rundas på.
Trots att ingen varken tjänat eller förlorat tid, oavsett vilken sida man rundade på, ville en dansk X-99 inte ta tillbaka sin protest. Således beslöt protestkommiten att annullera seglingen.

Händer detta fler gången kommer vi inte att lägga tid på seglingar i danmark, det är oerhört frustrerande att lägga en hel helg till ingen nytta. Enda trösten var att om resultatet varit giltigt spikade vi vårt löb.Nästa race blir Sjaelland Rundt helgen efter midsommar. Förhoppningsvis med en tydlig banbeskrivning och utan idiotiskt protesterande båtar.

På vägen hem tänkte vi kyla ner oss med lite svalkande glass eller kanske något annat. De har konstiga kiosker i Danmark!! :))

//Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar