måndag 5 november 2012

Den gångna säsongenVår vana trogen kom vi i sjön i slutet av mars. Första träningen genomfördes den 1 april på ett kylslaget Öresund. Under resten av april fick vi till bra träningar så när North Trim Cup skulle gå av stapeln i Lomma var vi taggade och uppvärmda. Lördagens träning/race blev inställt pga hård vind men söndagens race genomfördes i lätta vindar. Här fick vi en bra inledning på säsongen med en 2:a plats och allt kändes kanon.

Nästa tävling blev Kullaseglingen som körde doublescoring i SRS och DH. Vi körde ett par varv upp och ner längs trafiksepareringen norr om Helsingborg och till slut lyckades vi spika både DH- och SRS-klassen.

Helgen efter drog vi iväg till Lynetten för att segla Amager Cup. Här vann vi klassen men seglingen annulerades under utdragna förhandlingar. Tur danskarna har god pilsner. Först i oktober blev seglingen godkänd och vi fick vår spik.

Sjaelland Rundt blev en av årets höjdare. Här hade vi ett tätt race med X-35:an Via Tempo hela vägen. Först efter rundningen av Mön drog vi ifrån men höll på att tappa racet när vi hamnade i stiltje utanför Kronborg. Lyckligtvis drev vi med strömmen åt rätt håll och klarade 1:a platsen med 6 min marginal.

Efter semestersegling blev det dags för Ven Runt som vi alltid haft svårt för, så även i år.
Det blev en 3:e placering i lätta vindar och stark ström.

Även Watski2Star blev ett lättvindsrace under första dagen med avkortad bana som följd.
På natten kom vinden och det blev bra segling tillbaka till Helsingör. Vi lyckades få till en 3:e placering även i år och hade ett bra kalas på kvällen.

Helgen efter var det dags för Saltholm Runt, som seglades i mellanvind. Vi fick en omgång av Yro innan start, då de bordade oss på babordssidan. Trots det seglade vi bra och vann stora klassen.

Nästa tävling var KM i Lomma där vi var övertända och inte fick fart i båten. Detta resulterade i en 3:e plast och vi var riktigt besvikna.

Säsongsavslutning i Danmark som brukligt med MummStelton och RigTig. Mumm blev ett riktigt hårdvindsrace. Hela dagen hade vi det svårt med kryssfart och höjdtagning så trots en 3:e placering kändes det som vi kunde presterat mycket bättre.

På Rigtig helgen efter fortsatte vi i samma stil, dålig fart och höjd. Trots detta och en totalskörad spinnacker på sista länsen hade vi en kanonkväll och helgen blev en bra säsongsavslutning. Nu är Carmen på varv för att få lite omvårdnad efter en tuff säsong.

Skall man summera säsongen var det placeringsmässigt vår bästa, även om vi kunde presterat betydligt bättre i slutet av säsongen. På klubbseglingarna har vi seglat stabilt hela tiden och kom 2:a efter en välseglande Mygga. I Öresund Cup blev det även där en 2:a plats, tätt efter Kracer.

Nu blir det trim- och taktikstudier för till våren kör vi så det ryker igen. 2013 höjer vi ambitionsnivån ytterligare lite, kanske blir det något race även på västkusten?

//Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar