torsdag 17 maj 2012

Torsdagssegling den 16 maj

Jaktstart, för första gången på en torsdagssegling, även om det var en onsdag.

Prognosen förespådde syd vridande till sydväst 8-11 m/s, vilket stämde väl.
Vi startade som  näst sista båt 18:50:42, endast Breaking Wind startade efter oss.

Hyfsad start ca 7 sek sena till lovartsmärket. Vi hade tagit ett rev i storen vilket passade bra på första kryssen mot Malmö.
Här tog vi in på framförvarande men vi kan  fortfarande hitta mer fart på kryssen.

Rundade lovartsmärket som planerat och fick en fin halvvind/slör ner mot Bjärrred. Missbedömde vindvinkeln på slören mot Lomma, här skulle vi satt spinnackern.

På 2:a kryssen kom vi ifatt framförvarande båter, vid lovartsmärket var H-båten och Myggan framför oss. Upp med lilla spinnackern och iväg! Passerade H-båten men Myggan var för snabb. Säker 2:a placering , inga stora misstag,  vi måste dock hitta 0,2 knop till på kryssen! Kul med jaktstart, önskar bara att fler båtar varit med.

//Göran

3 kommentarer:

 1. Stod på bryggan och såg på, önskade att jag hade kunnat vara med. Det såg så himla kul ut i den härliga vinden!!!

  SvaraRadera
 2. Såg coolt ut, från piren :-( Önskar att vi hade varit med men Accenten går dåligt i friska vindar. Hade svårt att få ihop besättning också.

  SvaraRadera
 3. Det var kul!! :D Hoppas också att det blir jaktstart fler gånger och med fler båtar. Då kanske det t.o.m. blir lite tajtare i starten. Det var extra spännande när vi "jagade" varandra. Synd att inte kameran var med.
  Thomas, jag saknade dig ombord - min röst är inte gjord för att ropa vind och vatten just nu. Dessutom var det lite väl mycket plats i aktern ;).
  Göran, vi ska nog hitta 0,2 knop på kryssen - vi är fortfarande bara i början på säsongen!....

  SvaraRadera